Yani’s Blog7
Filipinos are certified food lovers
When it comes to food, the Philippines is so rich with undeniably great cuisine just as it is rich with beautiful destinations. The Filipinos have a knack for combining flavors and making the most of any ingredients at their table, hence putting out a palatable and unpretentious Filipino food that everyone enjoys!
That is why aside from being a beach destination, the Philippines is also becoming the “it” food destination.
*Lechon
This is a famous Filipino food not just to Pinoys but also to foreigners. Lechon is a whole roasted pig usually served on special occasions. It’s kind of expensive, that’s why when you see lechon on an occasion, it must be grand.
What people love about lechon is its crispy skin and juicy meat which is best paired with liver sauce. The famous Filipino restaurant that serves one of the best lechons is Rico’s Lechon.
* Crispy Pata
Just like lechon, crispy pata is a delicious and must-try Philippines food. Crispy Pata is the pig’s whole leg deep-fried into perfection to achieve the right crispiness. It is served with a soy-vinegar dipping sauce on the side with some chopped up garlic and chilli.
*Adobo
No list of Filipino food would be complete without adobo. This ever-present dish in the Philippines is what balikbayans always miss and is a safe choice to introduce Philippines food to foreigners.
The meat (chicken, pork, or lamb) is marinated in vinegar, salt, garlic, pepper, soy sauce and other spices, which is a practical way to preserve the food without refrigeration.
* Chicken Inasal
This dish is basically a grilled chicken but this is not the ordinary grilled chicken you will see everywhere. If you want to taste the authentic chicken inasal, you should go to Cebu. It’s where the dish originated. They marinate the chicken soy sauce, vinegar, and different spices that make Bacolod chicken inasal unique. They also use chicken oil to pair with rice.
The Food we eat is much appreciated if it is cooked in our house. We all know that. Because Filipino are passionate about food, when we are called food lovers we also love to cook. That’s why Filipino is not only food lovers but most importantly they really love to cook, to serve, and Filipino are hospitable with people. Food is the number one need of all people not only Filipino but all people around the world. We are all different when it comes to how we prepare food, how we cook, or even our taste buds on the food that we usually eat every day.
食べ物に関して言えば、フィリピンは美しい場所が豊富であるのと同じように、素晴らしい料理も沢山あります。 フィリピン人は味を組み合わせ、数ある食材を最大限に活用するコツを知っているため、誰もが楽しめるおいしくて気取らないフィリピン料理を出すことができます!
だからこそ、フィリピンは海を目的地にするのではなく食べ物が目的で訪れるひともいます。
*レチョン
フィリピン人だけでなく、外国人にも有名な料理です。 レチョンは、特別な機会に提供される丸ごとローストした豚です。 ちょっと高く、レチョンを見ると壮大な雰囲気を感じます。
レチョンが大好き理由は、サクサクした皮とジューシーな肉がレバーソースとの相性が抜群です。 最高のレチョンが提供されている有名なフィリピン料理レストランはRico’sLechonです。
*クリスピーパタ
レチョンと同じように、サクサクのパタは美味しくて必見のフィリピン料理です。 豚の脚全体をしっかりと揚げて、サクサク感を実現したものです。 にんにくと唐辛子のみじん切りを添えた醤油ディップソースと一緒に食べると美味しいです。
*アドボ
アドボなしではフィリピン料理は語れません。 フィリピンに常に存在するこの料理は、外国人にフィリピン料理を紹介するためのものとしてよく紹介されます。
肉(鶏肉、豚肉、子羊肉)は酢、塩、にんにく、唐辛子、醤油、その他の香辛料で混ぜ合わされ、冷蔵せずに保存するのに実用的な方法です。
*チキンイナサル
この料理は基本的にグリルドチキンですが、これはどこにでも見られる普通のグリルチキンではありません。 本物のチキンイナサルを味わいたいなら、セブに行くべきです。 この料理の発祥の地です。 醤油、酢、などさまざまなスパイスをマリネします。 またご飯とうまく合うようにするためにチキンオイルが使用されています。
私たちの食べ物は、家で料理をしたときに非常に高く評価されます。 私たちはその事実を知っています。 フィリピン人は食べ物に情熱を持っているので、私たちが食べ物好きと呼ばれるとき、同時に料理も大好きであるということです。 だからこそ、フィリピン人は食べ物が好きなだけでなく、料理をしたりするのが大好きなので、フィリピン人は人々をもてなしてくれるでしょう。 食はフィリピン人だけでなく、世界中のすべての人々の最も大切なニーズです。 食べ物の作り方、料理の仕方、さらには私たちが毎日食べる食べ物の味覚さえも、それぞれが異なった好みを持ちます。