“フィリピンのココナッツ”

Riza’s Blog8

 In the Philippines, the coconut tree is called “The Tree of life”. Do you have any idea why it is called “the tree of life” ? In this blog, let us unravel the story about coconuts in my country.  

Today, The Philippines is the second largest producer of coconut products in the world, next to Indonesia. What is the local name of coconut in the Philippines? If you live in Cebu, we call it Lubi, in Tagalog we name it “Niyog”. You can find coconut trees anywhere in the Philippines. Moreover, I think I feel blessed because my family owns a small coconut farm.  We can enjoy this fruit for free! The tree is usually used by many people in constructing houses / furniture. Aside from that, there are various coconut products that are edible such as coconut pie, coconut juice, coconut milk, coconut oil, etc. Filipinos are food lovers and we use this fruit as one of the ingredients in making delicious dishes. Filipino Ginataang Gulay (Philippine Vegetable Soup with Coconut milk), Ginataang Manok (Chicken Cooked in Coconut Milk),  Chicken Halang-Halang ( Spicy Chicken Soup in Coconut Milk), Ginataang Alimasag ( Carbs in Coconut Milk), Filipino Version of Chicken Curry with Coconut Milk, Fish in Coconut Milk, and etc. are some of the most common dishes that we love to cook at home. In any case, if you are a diet conscious person, you can use this fruit as part of your diet regimen. Furthermore, for those who have sweet tooth, why not try Buko Ice Cream, Coconut candy, Choco Munchkins with desiccated Coconut, Filipino Coconut Macaroons, Bibingka (Filipino Coconut Milk Cake), Coconut Rice Pudding with Corn, Sapin-Sapin (Steamed Coconut Layer Pudding) and more.

Coconut is regarded as the tree of life considering its beneficial effects to humans. According to dieticians, coconuts contain protein, several important minerals, and small amounts of B vitamins. It is also high in manganese, which is essential for bone health. Not only that, coconuts are rich in copper and iron, which help form red blood cells, as well as selenium, an important antioxidant that protects your cells. 

Recently, one of the most in demand products of coconut is the VCO, popularly known as virgin coconut oil. The popularity of virgin coconut oil is unstoppable because of its nutrition and health benefits. VCO (virgin coconut oil) is believed to boost heart health. It can help with weight loss as well as kill harmful pathogens such as bacteria, viruses and fungi. No wonder many of my Japanese, Korean and Taiwanese students loved to bring them when they go back to their countries. The benefits that we can get by consuming any products related to coconuts are undeniably great. For local and international tourists who plan to visit my country, the Philippines, especially in Cebu City, make sure to purchase one and embrace the beneficial effects of the so-called “the tree of life” – the coconut. Moreover, the main reason why the coconut tree is the tree of life; it is because all the parts of the entire tree–from top to bottom— are used to sustain human life. Don’t forget that “Health is Wealth”. ♥ ♥ ♥ 


フィリピンでは、ココナッツの木は「生命の木」と呼ばれています。 なぜ「生命の木」と呼ばれるのか知っていますか? この記事では、私の国のココナッツについての話を解き明かしましょう。

フィリピンはインドネシアに次ぐ世界第2位のココナッツ製品の生産国です。フィリピンのココナッツのローカル名は、ここセブでは「ルビ」と呼ばれています。タガログ語では「ニヨグ」と呼びます。ココナッツの木はフィリピンのどこにでもあります。また、私の家族が小さなココナッツ農園を経営しているので、無料で手に入れることができます!ココナッツの木は、家や家具を作る際に多くの人が使用します。それ以外にも、ココナッツパイ、ココナッツジュース、ココナッツミルク、ココナッツオイルなど、食用に適したさまざまなココナッツ製品があります。フィリピン人は食べ物が大好きなので、様々な料理の材料の1つとして使用しています。フィリピンのGinataangGulay(ココナッツミルク入りフィリピン野菜スープ)、Ginataang Manok(ココナッツミルクで調理したチキン)、Chicken Halang-Halang(ココナッツミルク入りのスパイシーチキンスープ)、Ginataang Alimasag(ココナッツミルク入りの炭水化物)、フィリピン版のチキンカレーココナッツミルク、ココナッツミルクの魚などは、私たちが家庭で料理するのが大好きな最も一般的な料理の一つです。いずれにせよ、あなたがダイエット中の人なら、食事制限の方法としてこの果物を使うことができます。さらに、甘党の人は、ブコアイスクリーム、ココナッツキャンディー、乾燥ココナッツ入りチョコマンチキン、フィリピンココナッツマカロン、ビビンカ(フィリピンココナッツミルクケーキ)、コーン入りココナッツライスプディング、サピンサピン(蒸しココナッツレイヤー)を試すといいでしょう。

ココナッツは、私たち人間にとって有益な効果をもたらすため、生命の木と見なされています。 栄養士によると、ココナッツにはタンパク質、いくつかの重要なミネラル、そして少量のビタミンBが含まれています。 また、骨の健康を維持するのに欠かせないマンガンも多く含まれています。 それだけでなく、ココナッツは赤血球を形成するのを助ける銅と鉄、そしてあなたの細胞を保護する重要な抗酸化物質であるセレンが豊富です。

最近、ココナッツの最も需要のある製品があります。それは、バージンココナッツオイルとして一般に知られているVCOです。バージンココナッツオイルの人気は、その栄養と健康上のメリットがたくさんあります。 VCOは心臓の機能維持を高めると信じられています。減量に役立つだけでなく、細菌、ウイルスなどの有害な病原体を殺すことができます。私の日本人、韓国人、台湾人の学生の多くが、帰国時にVOCを持ち帰っていたのも、今思い返すと不思議ではありません。ココナッツに関連する製品を摂取することで得られるメリットは、素晴らしいものがあると思います。

フィリピン、特にセブ市を訪れるローカルの人や、海外からの観光客は、必ずそれを購入し、いわゆる「生命の木」であるココナッツの有益な効果を感じとってください。さらに、ココナッツの木が生命の木である主な理由があります。なぜなら、木全体のすべての部分が人間の生命を維持するために使用されているからです。「健康は富である」ことを忘れないでくださいね。 ♥♥♥